XTEN For Men: Pentingnya Kekerapan Ejakulasi Buat Kaum Lelaki

XTEN For Men: Pentingnya Kekerapan Ejakulasi Buat Kaum Lelaki

Menurut Professor Dr George Lee Eng Geap, konsultan urologi dari Malaysia, kekerapan ejakulasi penting buat kaum Adam dan menawarkan pelbagai manfaat kesihatan (1).

Apabila ejakulasi berlaku ia menimbulkan perasaan seronok dan positif yang terhasil daripada perlepasan oxytocin dan dopamine (sejenis hormon) ketika sesi intimasi bersama pasangan. Sekaligus membantu dalam mengurangkan impak akibat stres dan meningkatkan keyakinan dalam diri.

Kekerapan ejakulasi turut dikaitkan dengan kualiti tidur yang lebih baik. Umum mengetahui kepentingan tidur dalam meningkatkan kualiti sperma, sistem imuniti, produktivi seharian dan mengelakkan risiko serangan kardiovaskular.

Dan tahukah anda kira-kira sejuta lelaki didapati menghidap kanser prostat dan 300 ribu kaum lelaki mati akibat penyakit ini setiap tahun diseluruh dunia (2). Adakah ini belum cukup membimbangkan buat kaum Adam?

Menurut data kajian Universiti Harvard tentang kaitan prostat kanser dan ejakulasi kaum lelaki (3), kekerapan ejakulasi (21 kali atau lebih dalam sebulan) dikaitkan dengan pengurangan 31 peratus risiko kanser prostat berbanding mereka yang kurang berejakulasi (hanya 4-7 kali sebulan).

 

Tahap Libido Rendah Punca Kurang Bilangan Ejakulasi

Maka jelas disini seks dan kekerapan ejakulasi penting buat lelaki seperti dinyata oleh Dr George Lee. Namun bagaimana hendak mencapai 21 kali ejakulasi sebulan apabila keinginan untuk bersama pasangan mulai turun?

Ini lah antara masalah utama dihadapi kaum lelaki apabila semakin berumur terutama warga veteren. Libido atau keinginan seks mulai turun akibat kadar Testosteron yang rendah.

 

Jadi Bagaimana XTEN For Men Dapat Membantu?

Apabila umur melepasi angka 30, kadar Testosteron akan menurun. Ini sekaligus mengurangkan keinginan seksual anda maka kekerapan ejakulasi yang disyorkan sukar tercapai. Testosteron adalah hormon utama lelaki yang membentuk ciri-ciri kelakian.

Hampir kesemua manfaat kesihatan diwarkan oleh Dr. George Lee menepati testimoni pengguna-pengguna XTEN For Men. Kebanyakan mengakui keberkesanan XTEN For Men dalam meningkatkan keinginan seksual mereka, meningkatkan kualiti tidur (bangun pagi segar), mempunyai jumlah tenaga yang lebih tinggi, mood sentiasa positif dan keupayaan fokus dengan lebih baik.

MyLustre sentiasa mengambil inisiatif untuk mengetahui maklum balas daripada pengguna XTEN dan rata-rata berpuas hati dengan keupayaan XTEN dalam mengembalikan kadar Testosteron mereka. XTEN For Men menggunakan khasiat ekstrak biji halba yang terbukti dengan hampir 400++ kajian saintifik dalam meningkatkan tahap testoteron normal.

Bukan sekadar suplemen untuk seksual semata-mata malah ia adalah suplemen buat lelaki sejati yang inginkan tubuh badan lebih bertenaga, lebih produktif dan lebih berkualiti.

 

Rujukan:

  1. https://www.todayonline.com/world/some-benefits-regular-ejaculation-better-sleep-and-enhanced-immunity-system
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4324338/
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27033442