5 Jenis Makanan Baik untuk Pencernaan

5 Jenis Makanan Baik untuk Pencernaan

Bagi anda mana satu penting? Duit atau kesihatan yang baik? Orang kata duit boleh beri kebahagiaan namun apa gunanya banyak duit tapi tak sihat kan? Oleh itu kali ini kami kongsikan 5 jenis makanan yang boleh membantu dalam proses pencernaan sekaligus menyokong kesihatan anda!

1. Durian Belanda

Durian belanda berfungsi sebagai anti-fungus dan anti bakteria. Ia juga berkesan dalam melawan pelbagai jenis parasit dan cacing, menurunkan tekanan darah tinggi, kemurungan, stress, dan menormalkan kembali sistem saraf yang kurang baik.

2. Halia

Antara khasiat halia ialah ia membantu proses pembuangan angin badan. Ia juga banyak digunakan oleh mereka yang mengalami masalah ketidakselesaan perut.

3. Cuka Epal

Cuka epal mengandungi Klorida, Fosforus, Zat Besi,  Sodium, Kalsium, Magnesium, Silikon dan Florid. Selain mengaktifkan proses penghadaman, bahan lecithin yang terdapat di dalamnya membantu meningkatkan metabolisma dan menukarkan lemak menjadi tenaga.

4. Lemon

Lemon mengandungi, Potasium, Fosforus, Zat Besi, Zink, Asid Sitrik, Kalsium, Magnesium, Vitamin A, Vitamin B6, Vitamin C, Vitamin E, Bioflavonoids, Riboflavin, Pectin dan lain-lain.  Ia berupaya meningkatkan tahap imun sistem serta melawan sebarang jangkitan di dalam badan kita.

5. MaduTerkenal sebagai agen mencerdaskan minda dan menguatkan tenaga, madu turut menyokong sistem tubuh yang sihat.  

Untuk pengetahuan anda, kebanyakan bahan-bahan di atas seperti madu, halia dan durian belanda ada terkandung dalam jus BerQah keluaran MyLustre. Kalau anda rajin, anda boleh ke pasar dan membeli kesemua bahan di atas atau pun dengan satu panggilan atau satu klik anda boleh memesan jus BerQah dengan kami!

 

Harga : $45 ($85 untuk 2 botol, penghantaran percuma di Singapura)

Hubungi kami untuk info lanjut +65 6275 4123
Atau
Order Online : https://www.mylustre.com
Atau
Order Whatsapp : +65 8700 5073.